måndag 9 juni 2008

Softcast vs kalkgips

Man kan använda antingen ett mjukt gips eller ett hårt kalkgips när man behandlar klumpfot.Uddevalla och Näl använder mjukgips, Göteborg föredrar kalk.Eftersom Elliot skulle operera sina hälsenor så flyttades vi över till Göteborg. När det gäller hjärtebarn så vill man helst inte söva dom på Näl, i Göteborg är man experter och det känns ju skönt att veta.
Vi fick snart veta vad Elliot ansåg om kalkgipset. Skolavslutningshelgen när vi åkte till Skara Sommarland sparkade han av sig gipset första gången. Midsommarafton var vi på akuten och tog av gipset som satt helt fel. Men värst av allt var resan till Småland. Denna gången [b]lovade[/b] ortopeden att gipset skulle sitta på.
I 6 timmar satt vi på akuten i Värnamo. Vi försökte att förklara vårt ärende men vi lyckades inget vidare för när vi äntligen kom in till en läkare ville han att Elliot skulle fasta ifall han behövde opereras...Efter en stund kom iallafall jourhavande ortoped som blivit inkallad. Han tog av gipset och såg till att vi fick en tid för gipsning nästa dag.
Vi hade träffat många olika ortopeder och gipstekniker vid detta laget men det vi såg i Värnamo liknade inget annat. M frågade försiktigt om dom hade vana av klumpfot och jovisst, dom hade några barn om året. Vi gav varann en orolig blick detta såg inte bra ut - 2 timmar efter vi lämnat mottagningen hade Elliot sparkat loss gipset. [b]Nytt rekord![/b]
Nu bestämde vi oss för att kontakta Göteborg. Eftersom det var efter kontorstid lät vi sjukvårdsupplysningen jaga jourhavande ortoped. När sköterskan tillslut hittade honom hade han skrattat och frågat om det var Elliot det gällde. Han var ökänd i Göteborg.
Dagen efter blev det att åka en tur till Östra,[b] där[/b] kan dom iallafall gipsa.
Efter att haft 9 olika ortopeder på 2 månader så sa vi ifrån, efter det har vi bara haft Ann-Charlott - och vi är supernöjda!!

Inga kommentarer: