måndag 9 juni 2008

Fri från respiratorn

Natten var lugn på IVA och Elliot har varit feberfri. Busungen har inte sovit särskilt djupt utan har varit livlig och sysselsatt personalen. Ibland har han chockat oss med att stå på knä i sängen fast han "sover" och har respirator. Det är en stark och envis liten kille.
Nya prover på prickarna hade tagits under natten och provsvar skulle komma under dagen. Ifall det var vattenkoppor så stod man i beredskap att börja vaccinera barn.
På morgonen bestämde man att ta bort det sista dränaget och vid lunch så kopplade man bort respiratorn.Allt har gått kanon och Elliot blir bara piggare, vilket naturligtvis skapar problem eftersom han inte får bli för pigg.
När provsvaren kom så visade även detta tredje prov att det INTE var vattenkoppor så nu skulle vi slippa isoleras på infektionsavdelningen.Vid 14-tiden fick vi veta att man behövde hans IVA plats och att vi skulle flyttas till hjärtavdelningen inom en timma. Nu ligger han på ett övervakningsrum i väntan på att slippa syrgas, morfin och kateter också.Han har fått lite mat men han är långt från nöjd, han är vrålhungrig! Hoppas nu natten blir lugn så vi snart kan flytta in på ett eget rum.
Med lite tur så får lilla Freja också komma ner till avdelningen snart.Håll tummarna för dom små kämparna :)

Inga kommentarer: