måndag 9 juni 2008

Frustrerande situation

En mycket nedstämd kirurg kom emot oss med orden "- Ja, ni förstår kanske vad som har hänt?!"Jovisst förstod vi. När vi kom till avdelningen för att återigen bada och förbereda Elliot för operation fylldes ett av övervakningsrummen fort med folk. Akutväskor, hjärtläkare, jourläkare, narkosläkare, maskiner osv åkte in och ut på rummet. IVA personalen informerades och en liten flicka fick byta avdelning i rekordfart.
Vår lille kille är lyckligt ovetande inför allt som händer runt honom. Det känns tufft att återigen ställa om alla känslor och rädslor vi har inför operationen men just nu är allas våra tankar hos den lilla flickan.
I Hjärtebarnsföreningens tidning "Hjärtebarnet" finns en intervju med Elliots kirurg, Boris Nilsson. I ett av svaren berättar han om hur frusterande det är att informera föräldrar om att deras barns operationer blivit inställda. Det riktigt syntes på honom hur plågsamt det var för honom att återigen behöva ge oss det här beskedet.
Alla man pratar med är upprörda över hur politikerna hanterar den här situationen, kanske måste dom själva hamna här för att inse vad det handlar om.
Imorgon ska vi iallafall göra ett nytt försök.

Inga kommentarer: