måndag 9 juni 2008

Inskrivning

Allt kändes bra när vi kom till avdelningen. Alla undersökningar gick smidigt, man bedömde till och med att man kunde hoppa över ultraljudet eftersom vi gjorde ett förra gången vi var här. När kl. var 15 var allt färdigt, vi skulle bara ha ett samtal med hjärtkirurgerna och narkosläkare så kunde vi åka och checka in i huset sen.
18.45 ringde dom från huset och undrade var vi tog vägen, dom ville gå hem för dagen och vi behövde checka in. Farfar, maken och Mellanprinsen fick skynda sig iväg medans vi andra väntade kvar på avdelningen.
I samma rum satt ett annat par som också väntade på kirurgerna, deras flicka hade precis opererats och dom hade fått veta att det uppstått komplikationer under operationen. Varje minut av väntan måste ha känts som evigheter för dom, plötsligt var vår väntan inte lika outhärdlig.

När kirurgerna äntligen kom fick vi vänta tills dom pratat med det andra paret. Deras flicka låg kvar i hjärt och lungmaskinen och skulle ev behöva fler operationer.
Vårt samtal gick smidigt, allt kändes bra trots att vi alla var berörda av det negativa beskedet om den lilla flickan. Man kommer fort nära andra föräldrar när man är på sjukhus, man stöttar, ältar och peppar varann och ibland träffar man vänner för livet. Det sista vi sa till varann var att vi skulle träffas på IVA imorron.

Eftersom Elliot varit sövd här flera gånger så tyckte inte vi att vi behövde träffa narkosen för informationssamtal och via telefon konstaterade dom att vi kunde få åka "hem".

Innan vi kunde installera oss fick vi ta svängen till affären och bunkra upp med lite mat. Kl var efter 22 när vi äntligen kunde börja packa upp. Innan vi kunde lägga Elliot så skulle han få ett Descutan-bad till och kl 24 stupade vi i säng.

03.00 ringde telefonlarmet - dags för välling. Elliot måste ju fasta före operationen och detta var sista chansen att äta. Jag minns knappt att M var ute i köket, vi var helt slutkörda!!

Inga kommentarer: