måndag 9 juni 2008

Fötterna

När Elliot föddes talade man om att klumpfot gipsades 6-8 v, sen kanske man behövde förlänga hälsenorna. Vi skulle inte oroa oss, detta fixade man lätt.

Nu var vi inne i november, Elliot hade blivit gipsad i 6 1/2 mån, totalt 26 ggr (!), och blivit opererad 2 ggr. Nu skulle vi äntligen byta gipset mot skor och skena.
Man hade gjort avgjutningar av fötterna och konstruerat något som kan liknas vid en snowboard. Någon som sovit med en snowboard på? Det är inte lätt att ligga bekvämt!
Det tog oss två (!) dagar att få på Elliot skenan. När AnnCharlott först skulle få på Elliot skorna så grät jag, Elliot och sköterskan. Det gjorde så ont på lillprinsen och trots 2 förlängningar av hälsenan så fick vi inte ner hälen i skorna. Ortopedteknikerna justerade skorna så gott det gick och vi åkte hem med en orolig känsla i magen. Vi hade ju sett fram emot den här dagen så mycket, att få skor på fötterna var ju en viktig milstolpe i rätt riktning.

Dagen efter var vi tillbaks i Göteborg, utbrytarkungen visade tydligt att han inte ville vara med om detta. Han krälade ur skorna fortare än vi fick på dom. Ytterliggare försök gjordes att justera skorna och eftersom det var fredag så var det extra viktigt att helgen skulle bli problemfri. Visst hade vi mobilnummer till AnnCharlott men vi ville inte störa henne när hon var ledig.
Vid återbesöket på måndag morgon satt skorna perfekt och Elliot verkade gilla dom. Jag tror AnnCharlott var den som var gladast när det äntligen fungerade.

Nu skulle vi ha skorna dygnet runt i 6 veckor, därefter 18 timmar i 6 veckor och tillslut skulle han bara ha dem på natten.

Inga kommentarer: