måndag 23 juni 2008

Ärrad kämpe


Ungefär 4 veckor efter operationen har såret nästan läkt helt. Det finns lite skorpa kvar och några skruttiga plåster hänger på bröstet. Så fort skorporna är borta så får han äntligen bada igen.


Att bada är en favoritsysselsättning, under hela våren har jag fotograferat honom när han badat. Varje gång har jag haft känslan av att det kan bli sista kortet innan han har ett ärr på bröstet.


Nu sitter jag här med tonvis med badkort på lillprinsen, fast med facit i handen så gillar jag nästan korten tagna efter operationen bättre.

Ärret mitt på bröstet är jättefint, och inte alls så otäckt som jag trodde det skulle vara.

Istället har ärret fått bli en symbol för vad vi har gått igenom; smärta, styrka, sårbarhet -liv!

Utan det ärret skulle vår tid med lillprinsen förkortats betydligt. Jag känner bara tacksamhet och stolthet och jag hoppas Elliot kommer att känna samma sak den dagen han förstår innebörden av hans ärr.

3 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Vilken gullunge! Vilket fint smalt ärr också. Victors ärr syns nu knappt, bara en blek strimma mitt på bröstet. Det har gått ett år sen "vår" hjärtop så Elliots lär också blekna med tiden.

Ett tips för att få bort tejpen skonsamt är att badda med klorhexidin (sårtvätt) så släpper tejpen lätt.

Kram!

Prinsmamman sa...

Visst är det fint! Vi blev tillsagda att låta tejparna ramla av av sig själv. Det kliar ibland så han river lite på dom själv.

Vi följde Victors operation på Aff. Elliot var så liten då att vi var i "det första chocktillståndet" och hade inte landat riktigt. Men det var skönt att läsa om andra i samma situation och se att man kunde ta sig till "andra sidan" hjärtoperationen.

Hoppas Victors mage blivit bättre.

Kram!

Imsavimsa sa...

Tack för omtanken! Magen är bättre för tillfället och han äter ganska bra själv (peppar peppar). I morgon ska vi till barnavd för provtagning med Dormicum före så vi blir där för observation efteråt.

Hoppas det går bra, vi har fått avbryta 2 separata provtagningar pga att Victor fått panik när dom inte fått ut blod utan bara grävt i venerna...