måndag 9 juni 2008

Född - en liten kille med knasiga fötter

28 april 2007 efter 36 timmar på förlossningen, föddes en liten kille med akut kejsarsnitt. Det var aldrig någon fara för någon av oss men min man och läkarna beslutade att jag var för trött för att fortsätta. Själv kände jag mig pigg och tyckte att vi snart borde vara klara, jag hade ju fått både ballongkateter och dropp för att snabba på öppningsskedet, epiduralen hade jag också fått - då måste det ju snart vara klart eller...!!??När jag snittades var jag öppen 4,5 cm ( ! ).
Jag fick inte se bebisen utan dom tog ut honom med en gång. När jag frågade vad det blev svarade dom bara att jag fick vänta tills M kom tillbaks och berättade för mig. Eftersom vi var på ett sent ultraljud för en bedömning av hur bebisen låg, visste vi redan att det var en kille, det talade barnmorskan om när vi frågade. Mellankillen, som också är en kejsarsnitt-kille, fick jag se innan läkaren tog honom. Varför fick jag inte se den här killen...??
Efter säkert 10 min kom min man tillbaka, det var en LITEN kille, 47 cm och 3070 g.Flera barnmorskor hade uppskattat att det var en bebis på minst 4 kg. -"..det var visst något konstigt med hans fötter", säger M.-" VA??, vadå??".En sköterska förtydligade att Elliot hade klumpfot på båda fötterna och att läkaren skulle komma på måndag och förklara mer för oss. Detta var på lördagen...!!
När vi kom till bb-avdelningen så började vi genast terrorisera vår stackars sköterska, vi skulle inte ge oss förrän läkaren kom och förklarade för oss vad det var för fel på fötterna.På kvällen kom hon äntligen!!! Vi förstod nog inte så mycket av vad hon sa, vi var mest chockade, vi hade ju aldrig sett något liknande. Samtidigt så var vi ju överlyckliga för den charmiga lilla killen som dom här knasiga fötterna tillhörde. Vi hade blivit stolta föräldrar till ännu en liten prins.


Här är en länk för den som vill fördjupa sig lite om klumpfötter.

www.tryggabarn.nu/barn/Page11773.html

2 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Jag tycker att hans knasiga fötter är väldigt söta ändå!

Heléne Björklund sa...

Nu har jag också hittat hit, den där lilla killen ser trygg och go ut redan i starten.