tisdag 11 november 2008

Ny dag, nya strider..!

Jag har varit så glad över att Elliots bröder har fått läsa teckenspråk som utökat språk i skolan.
Dom kommer hem jättestolta och visar allt från fotbolltermer till klockslag, dom har sugit åt sig all information som svampar. Roligast av allt är att visa klasskompisarna tecken och sen "prata" på lektionerna när dom ska vara tysta :)

Men som med allt annat bra så finns det naturligtvis ett slut. I fredags kom brevet som talade om att kursen skulle avslutas, det hade man beslutat i ledningsgruppen.
Jag ringde upp kommunens hörselsamordnare och jag var tydligen inte den första som var upprörd. Nu blir nästa steg att kontakta andra upprörda föräldrar och att skicka mail till cheferna för grundskola och stödenheten.

Varför måste man bråka och strida HELA tiden för sina barn? Jag tycker inte om den bittra och ilskna personen jag så ofta tvingas bli. Vad händer den dagen då man inte orkar strida längre?

2 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Men vad trist...vem är det egentligen som tycker att det är bra att minska på stöd till de redan svaga. Usch vad less man blir, men det är ju bara att borsta av sig och ställa sig upp och höja sin röst. Ingen annan kämpar för våra barn om vi inte själva gör det. Lycka till med att få ihop flera föräldrar så att undervisningen kan fortsätta. *kram*

Prinsmamman sa...

Hej imsavimsa!

Det är 13 elever uppdelat på 2 grupper som läser tecken.
Så här står det på kommunens hemsida;

"Vi tar emot anmälningar till alla språk men för att vi ska ordna modersmålsundervisning i ett språk måste det finnas minst fem anmälningar i språket och vi måste hitta en lämplig lärare"

"Enligt förskolans läroplan ska barn med annat modersmål än svenska ges möjlighet att lära sig svenska samtidigt som de får utveckla sitt modersmål"

"de barn och ungdomar som talar ett annat språk än svenska varje dag hemma med någon i familjen, det vill säga att det är ett levande inslag i hemmet."

1. lärare finns
2. fler än 5 elever finns
3. läroplanen säger att eleverna skall ges denna möjligheten
4. vi använder tecken dagligen

JAG föstår inte problemet men som vanligt uppfattar politikerna situationen annorlunda.

Kram