torsdag 18 december 2008

Avgipsning, avgjutning, omgipsning....

Igår var det full aktivitet på ortopedmottagningen i Göteborg. Julen ställer väl till det lite i bokningsschemat så jag tyckte riktigt synd om personalen som fick improvisera friskt för att allt skulle flyta smidigt. Hur stressade dom än är så låter dom det aldrig gå ut över barnen, vi är jättenöjda med "teamet" som vi har.Det besvärligaste är avgipsningen, denna gången var ju gipset enormt tjockt och gipsteknikern fick kämpa för att få bort det. Elliot kämpade också, han skriker bara han ser den hemska sågen men när han fick en klubba ( för första gången i sitt liv ) så lugnade han sig lite...
Såren har läkt jättebra.


Efter det var det dags att gjuta nya nattskenor. Läkaren var nöjd med resultatet av operationen och tyckte vi kunde prova med två korta skenor denna gången - underbart!

Omgipsningen gick också hyfsat smidigt, denna gången blev det bara ett kort plastgips och Elliot verkar faktiskt gilla det. Med lite träning så ska han nog snart kunna gå på gipset :)Innan vi åkte hem passade vi på att fika lite. Frejas mamma titta ner en sväng till oss och uppdaterade oss om Frejas äventyr. Nu hoppas vi bara att dom får goda besked och kan fira julen hemma i lugn och ro. Ni kan läsa om Freja här.


5 kommentarer:

Barbamorsan sa...

Lustigt vi hade ochså ett tjockt gips denna gång som var lite svårt att få av. Vi kommer att få skor som sitter ihop på en skena som förbinder dem, verkar som man gör lite olika. Kram o lycka till!

Prinsmamman sa...

Hej Barbamorsan!
Vi har haft sån skena också. Det funkade när han var mindre men när han började röra sig mer i sängen så fastnade han i spjälorna. Vet inte hur många nätter vi vaknat av att han satt fast så vi bytade ut spjälsängen mot en resesäng. Nu har han ju dom gjutna nattskenorna och det fungerar jättebra.
Kram

Barbamorsan sa...

Okej, då kanske resesängen vi köpte till Junioren kommer till användning(anv.2ggr)men hoppas inte :) Va bra att det finns alternativ! Håller tummarna för er, kram.

Barbamorsan sa...

Vet inte riktigt hur det blir med skorna , när vi kom dit så var inte fötterna redå för skor trots allt. Han hade lyckats få av sig det ena gipset vilket förmodligen var en bidragande orsak. Så det blir några veckors väntan till. Från början sa de att det skulle bli Dennis Brown skor med något slags litet inlägg om jag förstod det hela rätt.

maria malmgren sa...

hej .. joo det här med gipsningarna.. var verkligen williams favorit.. å¨hh nej... oftast så sprack gipset.., eller så gled han.. han var sååå otroligt stack i sin nemo fot att dem fick tänka om... just nu får dem specialdesigna hans nattskena för han pillar själv av den på natten... drar av karrborre banden..som mamma får man vara lite uppfinningsrik.. så jag satte på en strumpa utanpå :)