fredag 16 januari 2009

Slut på föräldraledigheten

Nu är det äntligen färdigt, på måndag börjar jag jobba -halvtid!
Efter många turer så har jag sökt kommunalt vårdnadsbidrag och nu kan jag slappna av lite igen. Elliot kommer inte få så långa dagar på dagis och farmor och farfar kommer hjälpa oss en hel del. För första gången så känns det som om detta kommer bli bra för Elliot. Jag har varit orolig för att jag inte ska orka med jobbet och Elliots hab- och läkarbesök. Det är inte alltid helt enkelt att pussla ihop vardagen.

Idag har Elliot varit på dagis hela dagen och nu vid kl halv elva så ska vi göra ytterliggare ett försök att få honom i säng. Han har varit uppe sedan sex imorse och lite naivt så trodde vi att barnen skulle somna tidigt och vi skulle få lite vuxentid ikväll...knappast!

5 kommentarer:

Barbamorsan sa...

Vad skönt för er! Det är inte helt lätt att få ihop logistiken...
Vuxentid vad är det?? hihi
Kram på dig!

Elin sa...

Kan man ha vårdnadsbidrag när barnet går på dagis? Då är dagiset inte kommunalt eller? Jag är så dålig på allt sånt, regler och blanketter i en enda röra! Men snart är det ju dags även för mig att tänka på det..

Kul att börja jobba!

Prinsmamman sa...

Hej Barbamorsan!
Vi har hört talas om detta fenomen men inte upplevt det på länge ;) Det finns dom som pratar om egentid också men det vet jag verkligen inte vad det är...
Kram

Hej Elin!
Efter många turer med kommunen så lyckades jag hitta dom paragraferna jag eftersökt i månader. I somras fick man inte ha dagis och bidraget men nu finns ett beslut som ger barn med särskilda behov rätt att vara 15 tim / v på dagis samtidigt som man får bidraget. Det var inte helt enkelt att få reda på men om du behöver hjälp så är det bara att höra av dig.

Jag visste inte heller att Elliot hade rätt till 15 tim gratis dagis eftersom han har särskilda behov.

Kram

Elin sa...

Aha. Då vet jag det. Det är ju ingen direkt som berättar vad man har för rättigheter. Hör av mig till dig då om jag får några frågor.. :)

Hannah sa...

Jag har faktiskt undrat hur det funkar med heltidsjobb för de föräldrar som har barn som behöver gå på massor av olika läkarbesök m.m.

Det här va ju en jättebra lösning!!

Vad duktig du är som tagit tag i att ta reda på allt....