torsdag 22 januari 2009

Bloggförbud??

Jag snubblade över den här namninsamlingen idag som ville förbjuda föräldrar att blogga om sina barn.

"Till: Socialminister, SocialdepartementetAtt i flera månader följa en familj i vått och torrt. Det är verkligen sjukt. På gränsen till fanatiskt!Det har gått överstyr . Jag talar om bloggvärlden.I var och varannan blogg hänger familjer ut hela sina livVarför gör dom det. Varför hänger dom ut sina halvnakna ungar? Är det för att pedofilerna ska ha nått att gotta sig i ?Jag tror jag ska göra en skrivelse till någon politiker om det här. För det verkar inte som vuxna människor förstår vilken risk de utsätter sina små barn för. Oansvarigt som fan! En vuxen människa borde begripa bättre än så! Jag ska verkligen börja jobba på ett förbud för att lägga ut ungar på nätet till allmän beskådan. Och säkert så säger du nu: Du är bara avundsjuk. Och då säger jag: Det är jag verkligen inte, jag tänker på barnen och deras säkerhet! Tänker du också på barnens säkerhet? Små barn förstår inte sånt här, utan det är den vuxnes ansvar att se till att små barn inte utsätts för risker som ett sådant här handlande kan medföra.Håller du med mig och gärna skulle vilja se ett förbud mot att barn hängs ut på nätet. Skriv på! Så kommer jag att ombesörja att vår regering får ta del av det vi tycker.MVH always"

Jag håller med signatur always om att man måste blogga med ansvar, världen är full av sjuka människor, men vad kommer härnäst? Var ska gränsen dras? Ska vi förbjuda tidningsartiklar, skolkataloger...vad??
Mina barn var med i lokaltidningen med sin simskola. En stor bild med massa små barn i badbyxor, vad räknas det som, lördagsgodis för pedofiler eller en artikel om simskolan??
Lagfoto från fotbollen ligger också ute till allmän beskådning, är det ok för dom har mer kläder på sig eller blir dom fortfarande uthängda?

Varför denna ilska mot just bloggare, för namninsamlingen nämner faktiskt bara just bloggare. Själv har jag valt att inte lägga ut bilder på Facebook, där kryllar det av familjealbum. Visst man kan "spärra" albumen men långt ifrån alla har gjort det.

Jag tänker inte starta någon debatt a la Blondinbella som varar i evighet, det är absolut inte vad denna bloggen handlar om men jag skulle gärna vilja höra vad NI har för åsikter. Vilka risker utsätter vi våra barn för när vi bloggar?

3 kommentarer:

Hannah sa...

Nu har jag grubblat sen jag läste det här på dan idag och jag vet faktiskt inte vad jag tycker.

Som du säger att då ska det väl hårdras med inga skolkataloger, fotbollsbilder, tidningsartiklar m.m.

Just pedofiler som nämns har med all säkerhet (vad jag tror) sina egna vidriga sidor som tilltalar dem mer än bloggbilder, eller så har jag fel...

Sjuka människor finns överallt och man kan inte skydda barnen mot allt även om man vill och jag hoppas att man inte utsätter dem för ngn risk genom bilder på bloggen.

Jag har även bilder på dem på facebook och det kanske är smart att begräsa vilka som får se dem där, har jag inte tänkt på.

Ska fundera vidare på det.....

Barbamorsan sa...

Hmm tror inte det är bra med ett förbud och det kommer knappast att bli det. Men däremot så är upplysning information osv bra. Många gånger tänker vi oss inte för. Se exempelvis på Hannah här som inte tänkt på att det går att begränsa bilderna på facebook, säker finns det många fler med henne och massor av olika sätt vi kan "skydda" barnen/bilderna mm. på. Blir lite förvånad över utrucket "halvnakna ungar" har aldrig tänkt så då jag sett bilder på barn... Vad menar always att always skulle vara avunssjuk på("Och säkert så säger du nu: Du är bara avundsjuk. ") Visst ska man tänka sig för! Men som du skrev så finns det bilder på barn överallt och var drar man gränsen? Mycket intressant inlägg som jag skulle kunna skriva en bok om känns det som men låter det vara så här just nu!

Ulla sa...

Hej! Hittade hit fr Happy family och blev nyfiken på inlägget. Min första tanke blev: Ska dom dj-a pedofilerna få vinna?? Nä, det tycker jag inte. Jag tycker att det är jätteroligt att på det här sättet titta in hos andra familjer. Jag tror också att de flesta bloggar förnuftigt, men undantag finns ju alltid.