fredag 23 januari 2009

Dagens avrapportering

9.45 Ortopedmottagningen på Östra
Elliots ortoped var nöjd med hans fötter och tyckte att dom blivit så bra som hon hoppats på. Nästa återbesök vi ska på blir inte förrän april och nästa operation kommer troligtvis bli när han fyller 3 år om inget oförutsett händer.
Vi fick lite ny strumpa att prova under nattskenorna eftersom han börjar få skav av den hårda ( billiga ) varianten. Nu hoppas vi att han ( och vi ) ska kunna sova inatt.

11.00 Ultraljud av fötterna på DSBUS
Vi deltar fortfarande i en ultraljudsstudie som en ortoped från Skövde har för små klumpfötter. När sköterskan såg Elliots fötter så sa hon nått i stil med "oj vad ena foten ser konstig ut".
"-Japp, det här är ingen vanlig klumpis", svarade ortopeden.
Tack och lov att vi har varit med så pass länge nu för hade hon sagt så för ett år sedan så hade jag nog brutit ihop. Nu vet vi ju att fötterna fungerar och vi har fått en lite lugnare inställning till hela situationen.
Elliot var allt annat än lugn, han var skitförbannad!! Hela undersökningen tog bara några minuter, vi har gjort den så många gånger att ortopeden vet exakt vad han ska kolla efter. När det var klart så gav Elliot honom en kram, säga vad man vill men långsint är han inte.

Sista stoppet 327;an
Vi fick en kallelse till provtagning häromdagen och eftersom vi ändå var på plats så passade vi på att få det gjort innan vi åkte hem.

Det blev en ganska bra dag och vi fick en hel del gjort. Nu väntar vi på att Mellanprinsen ska komma hem från fotbollsträningen som slutar kl 20. Sen är vi redo för helg!!!!

3 kommentarer:

Titti sa...

Skönt att det har gått bra idag!
Hehe nej, barn är inte arga särskilt länge =)
Ha en bra helg!

Barbamorsan sa...

Men oj det var ett fullspäckat schema.Vad skönt att gick bra!Trevlig helg!! förresten vi var på omgipsning i torsdags, gipsen har suttigt och allt verkar gå frammåt i alla fall :)

Prinsmamman sa...

Hej syrran!
Är ni friska allihop nu?
Vi får försöka träffas nån dag. Kram

Barbamorsan; ja det kan bli ett fullt schema ibland men det är rätt skönt att inte behöva åka ner så ofta. Har dom bytat gipsteknik nu? När Elliot blivit opererad så kunde dom gipsa runt foten och knät ( foten kom upp mer och knät vinklades ) innan dom gipsade benet och dom gipsen var inte lika enkla att ta sig ur.
Trevlig helg ni med!!