fredag 9 januari 2009

Inskolning dag 3När vi kom till dagis så höll personalen på att byta ut den gamla spjälsängen mot två nya resesängar. Elliot och en äldre flicka ska sova i var sin. Vi pratade lite om hur han brukar sova hemma och eftersom nattskenorna har fastnat så ofta i hans spjälsäng så har vi bara resesäng nu. Igår hade personalen köpt en precis likadan säng till honom att sova i på vilan. Han kommer att stortrivas på dagis :D

Samlingen gick jättebra idag. Elliot byggde med Duplo men han satt hyfsat still och tittade på dom andra barnen. När vi ska sjunga "Gubben i lådan" så ska ett barn lägga sig i mitten under en filt och sedan hoppa fram när vi sjunger "gubben i lådan kom fram".
När det är (min) Elliots tur så hoppar han fram så fort han har fått filten över sig och dom andra barnen får jättekul åt honom när han inte förstår hur man ska göra.

För att undvika ett nytt äpplekrig så blev det banan vid samlingen idag. Eftersom detta var för Elliots skull så vill jag passa på att be alla andra föräldrar om ursäkt för alla bananfläckar som era barn har på sina kläder idag. Jag hoppas att det ska bli bättre med tiden. Sorry!

När det var dags att gå ut så tyckte fröken att jag kunde ta en kopp kaffe, om det blev problem så skulle dom hämta mig med en gång.

Tio minuter gick, tjugo minuter gick och ingen hämtade mig, efter trettio minuter gick jag ut.

Där på backen låg min trollunge och rullade runt och skrattade och hade jättekul, han hade nog inte märkt att jag var borta. Han hade undersökt gården centimeter för centimeter krypandes. Han har inte kommit upp på fötterna efter förra operationen utan tar sig fram på knäna ännu. Det tar säkert inte så lång tid innan han känner sig säker igen men vi får leta efter fler thermobyxor på rean för dom här kommer inte att hålla så länge till.

På måndag ska vi stanna över maten. Jag glömde kolla matsedeln men vi slipper soppa för det hade dom idag och jag tror inte Elliots bordskick och soppa går vidare bra ihop (!).

3 kommentarer:

Hannah sa...

Vad duktig han är, det största problemet är ju faktiskt hos en själv som mamma vid sånt här, iaf för mig.

Sover barnen i sängar på erat dagis? Vilket lyx. Elis dagis har bara madrasser på golvet.

När det va dags för Elis att stanna för mat hade de ändrat sen inskolningen för Alma, med henne va jag med vid första maten men med honom hade de ändrat så föräldern inte skulle va med då, vilket jag tyckte va bra för jag tror att det just för honom va bättre att jag inte va där då.

Hoppas på att det fortsätter lika bra!

Prinsmamman sa...

Hej Hannah!
På Elliots avdelning är det 12 barn, 4 st av dessa ( bla Elliot ) har resursplats. Dom barnen som behöver sova i säng gör det, dom andra sover på madrasser. Elliot får säkert flytta över till madrass när han blivit lite varmare i kläderna. Det märks att personalen har mycket rutin med barn med särsklida behov för allt sker på Elliots villkor. Sen är det ju lätt att glömma att han är så liten eftersom alla andra är så stora. Elliot är den enda född -07 sen är det 3 st födda -05, 3st födda -04 och 4 st födda -03, så det är ju mycket som behöver anpassas efter lillfisen :D Till hösten när sexåringarna börjar skolan så kommer det nog fler småttingar.
Kram

Hannah sa...

Det är nog bra för Elliot att de andra är äldre, det betyder ju faktiskt mer tid åt honom som är liten och behöver mer hjälp. Där har jag lite dåligt samvete som inte satte Elis i Almas grupp istället där det är 1-5 åringar och nästan ingen under 3 år isf där han går nu med 15 barn och alla är 1-3 år. Men det är lätt att va efterklok och det funkar ju bra ändå :-)

Kram...