onsdag 8 oktober 2008

Gudarna måste vara tokiga

Elliot har dom mest roliga ljud för sig. Han har börjat göra underliga knäppljud med munnen och han bra på att låta som ett monster. Det kommer ofta "ååhh, aahh, ööhhh-ljud" ifrån honom men han säger inga ord ännu.
Nu ska vi snart till logopeden på habiliteringen igen och en kallelse till 22q11-logopeden i Göteborg kom häromdagen. Det ska bli mycket intressant att höra vad dom har att säga,
"-Nej, Elliot är ingen svensk liten pojke, han kommer från den afrikanska stammen i "Gudarna måste vara tokiga"-filmerna. Han kommunicerar med knäppljud och det är bara för er att lära er."

6 kommentarer:

Hannah sa...

Sådär låter min snart två-åring oxå.... De enda riktiga ord han får ur sig låter som att de kommer från nån grottmänniska :-)

Imsavimsa sa...

Ha ha...jamen så är det ju. Vi får lov att lära oss deras språk.

Victor låter mer som om han kom från Kina. Det är mest ling ning nang dang gång gang och så.

Men när telefonen ringer så låter det som om han säger: "de ningen" och så pekar han mot telefonen. Gulligt!

Sofia sa...

Här har vi inte heller så många "riktiga" ord. men han börjar faktiskt härma lite...
Det värsta är att vi ibland inte förstår hans tecken. Han är så duktig och tecknar och tecknar...
Just nu gör han ett tecken när han pekar med ena pekfingret i andra handflatan...Varken vi eller dagis förstår vad han menar... stackars liten. Nån annan som vet??

Kram

Freja sa...

Freja har börjat med "Dart Wadar" (stavas det så?) röst - typ som som elliot gjorde i gbg! Det tycker hon är jättekul. Måste få ont i halsen stackarn!

Prinsmamman sa...

Hej tjejer!

Man får många sköna skratt men samtidigt så är det såå frustrerande när man inte förstår dom.

Sofia;
Hör av dig när du har tid så får vi försöka träffas igen, det är över att halvår sen sist (!), vi bor faktiskt bara 5 min från varann ;)

Josefin;
Ha ha, Elliot och Freja kommer säkert att förstå varann. Elliot låter fortfarande så, som en blandning mellan ett Star Wars- monster och en "klickljuds-inföding" :) Snacka på kontraster!

Imsavimsa sa...

Peka i handflatan gjorde Victor också förut. Läste hos Grodansmamma att Elsa gjorde det som tecken för sig själv. Så det kanske betyder "jag"?

På riktigt teckenspråk betyder det "Jesus", men så avancerade är dom väl inte ännu...*s*