torsdag 28 augusti 2008

Världens äldsta mamma

Jag känner mig inte särskilt gammal. Vi har 3 underbara killar och den äldsta fyller snart 10 år.
Fast när man är 10 år så låter 33 hur gammalt som helst.

Alla våra killar har varit välplanerade och oerhört efterlängtade men ändå är jag och maken alltid lika förvånade över att det blev 3 barn. Efter mellanprinsen föddes så gav vi bort allt som tillhörde bebistiden, inte en pinal sparades. När killarna sen blev lite äldre insåg vi att vi inte alls var klara...


Jag är så glad att Elliot kom när han kom, om ni förstår vad jag menar. Hade han kommit först, när jag var 24 år så hade nog situationen varit mycket jobbigare. Nu har vi vårt ( lilla ) hus, vi har bott tillsammans i 12 år, vi har gått igenom två dagisperioder och hunnit bli lite mognare. Vi orkar tampas med byråkratin och vi är krävande, -för att Elliot förtjänar det bästa.
Om vi nu skulle få ett funktionshindrat barn så var det nu det skulle ske.


För ett tag sen tittade vi på Grease 2, jag och storprinsen. Efter en stund tittar han skeptiskt på mig så frågar han ; "- Är den här gjord på 80-talet eller?"
Jag zappade lite och fick fram att den var från -82 . Herregud, 80-talet för honom var ju lika länge sen som 1800-talet för mig...

När filmen var slut så kommer nästa fråga; "- Mamma, var det här coolt på eran tid?"
Nä, Grease 2 var inte ens cool på våran tid! Han tyckte nog att jag var 150 år minst.
Fast om jag får säga det själv så är jag alldeles lagom gammal :)

4 kommentarer:

Åsa sa...

Hej!
Jag kunde lika gärna ha skrivit ditt inlägg! Vi har verkligen liknande upplevelser och jag kommer absolut att titta till er i fortsättningen.Mina stora grabbar är födda 98 och 99, min yngsta föddes 04 med en besvärlig hjärtdiagnos. Man undrar ibland hur det hade sett ut om inte om hade varit!?

Imsavimsa sa...

Och jag som sagt åt maken att skjuta mig om jag börjar babbla om flera barn och påminna mig om vad jag sa gång på gång efter senaste förlossningen: "-Aldrig i livet att jag gör om det här, inte en chans. Det får bli adoption om du vill ha fler barn, för så vidrigt ont tänker jag inte ha flera gånger".

Fast det förstås, skulle det bli en fyra så är hon eller han väldigt välkommen. Och konstigt nog så kan jag inte riktigt komma ihåg smärtan från förlossningen längre så det är väl därför ;-) hehe...

Prinsmamman sa...

Hej Åsa!

Vad kul att du hittat hit!
Du får gärna maila mig ifall du vill berätta lite om dina killar. Det är alltid skönt att "prata" med någon i liknande situation.

3prinsar@gmail.com


Hej Imsavimsa!

Elliot är definitivt den siste för oss. Mellanprinsen bor i förådet och storprinsen i klädkammaren :/
Nu kan vi inte bygga om någonting mer.
Eller kanske om vi glasar in och isolerar balkongen...;)

Elisabeth sa...

Haha, min 16-åriga kusin tycker att hennes storasyster (som fyllde 23 i mars) börjar bli kärring,jag som fyllde 24 i juli mena på att 'äsch, bara 23 ju', men hon kontra med "30 snart ju" och jag sa till henne att 'vänta bara, om bara två är du 18, sen ytterligare 2 korta år är du 20....sen går det snabbt som tusan'.
haha