måndag 18 augusti 2008

Glad i hatten
Runt varje skolavslutning brukar vi ha en gårdsfest på vår gata.
Vi är elva hus som ligger lite avskiljt från dom andra men på senare år så har fler hus tillkommit på kalasen. Vi brukar inleda med ett tävlingsmoment där vi kämpar om en åtråvärd Oscars staty som vi döpt till Ragnar. Efter tävlingarna är det dags att duka långbord på gatan, några släpar alltid med sig gitarren och allsången skallrar mellan husen. Efter maten brukar det bli fiskdamm eller skattjakt för barnen, kompisar och barnbarn brukar vilja vara med så vanligtvis blir det runt 20 barn.
Ungarna älskar dom här kalasen, ibland så sitter det 15 barn i blandade åldrar och ser på film och äter godis hemma hos någon.

Nu är det så långt mellan skolavslutningarna så dom sist 3 åren har vi utökat kalasen med en kräftskiva före skolan börjar.
I lördags var det dags för årets kräftkalas. Vädret var kanon och det blev jättelyckat.

Vi brukar skämta om att även om vi skulle vinna Drömvinsten på lotto så skulle vi aldrig flytta härifrån. Vi skulle ta nästa gårdsfest på en söderhavsö medans ett byggföretag skulle byta tak på alla husen.

För Elliots skull kan vi inte önska oss bättre grannar. Gatan kryllar av barn och om Elliot får svårigheter när han blir äldre så vet jag att det finns storebröder, lekkamrater och goda grannar som alltid håller ett vakande öga över honom. Det är ovärdeligt!

3 kommentarer:

Freja sa...

Åh vad härligt ni har det!! Elliot är ju världens sötaste kräftskivakille också!

Du, jag kommer nog att ringa dig snart -ska fylla i vårdbidrags blanketten!

Anonym sa...

hihi vi hade sån områdeskräftskiva där jag växte upp också. En familj fick barn 8 maj både 1978 och 1980. Gissa om de fick pikar sen när de gick hem från kräftskivan och javisst 1984 den 8 maj kom en flicka till. hihi
Jag kommer mest ihåg att vi blåste gula ärtor i ärtrör på fulla pappor...

Håller tummarna för att Elliot ska slippa undan bacillerna!!

/bloggläsare i Nyköping

Prinsmamman sa...

Oj, det har jag inte tänkt på, Elliot var beräknad till den 8 maj. Bäst att inte nämna det för grannar för dom skulle skratta ihjäl sig ;)