onsdag 20 augusti 2008

Kära Försäkringskassan!

Som vanligt innehöll dagens brevskörd några kuvert från Er på Försäkringskassan.

Kära Försäkringskassan, Ni måste ensamma stå för minst 10% av regnskogsskövlingen. Varje vecka kommer brev där det står att dagis skall intyga att Elliot inte varit närvarande (!). Trots mina försök att stoppa dessa brev så hamnar dom på hög i vår pappersåtervinning. Elliot har inte varit närvarande, tro mig!

I dagens brev stod: "Försäkringskassan har frågat din arbetsgivare vilka dagar du var borta från jobbet. Arbetsgivaren säger att du är helt föräldraledig. Du kan inte få tillfällig föräldrapenning om du inte går miste om någon ersättning från ditt arbete.

Jag vet snart inte vad jag ska säga. Hittills i år har Ni betalt ut 75 dagar till mig men nu var det stopp!!! Trots att jag skrev i begäran att jag var föräldraledig så har Ni ringt mitt jobb.
I mitt vårdbidragsbeslut står att jag har rätt till ersättning vid sjukhusbesök, vi har skickat in läkarintyg som säger att båda föräldrar har rätt att vara med vid Elliots sjukhusbesök under tiden 1 juli - 31 december.

När man sen försöker ringa numret som står på brevet, tror du att någon svarar!!???!
Efter att avancerat från plats 237 i en telefonkö kopplas man vidare, rätt ut i ingenstans...!

Telefontjänsten håller på att byggas om, alla direktnummer man samlat på sig under året kan man nu bränna upp. Mina handläggares nya telefonnummer är naturligtvis inget kundtjänst kan ge mig. När jag tillslut kommer fram till någon som inte är en maskin så kan hon inte se mitt ärende för Er dataserver fungerar inte (!).

Och detta är skrämmande nog inget ovanligt. Så här ser det ofta ut på Försäkringskassan.
Nu är det väl inte rätt att skälla på den stackarn som svarar men det har väl hänt mer än en gång ( förlåt mig! ). Det är bara så jävla frustrerande!

Imorgon har jag 3 ärenden att diskutera med Er. Och eftersom Ni inte jobbar över gränserna utan jag måste jaga 3 olika personer för att få svar så ser jag mycket fram emot detta :I


Mvh
Prinsmamman

Så, nu har jag fått skälla av mig lite, bortsett från dom 3 timmarna jag suttit i telefon med FK så har det varit en ganska bra dag.

1 kommentar:

Sofia sa...

Mitt i prick! Vilket bra inlägg!Fan vad det är frustrerande, jag håller på att bli tokig på dem. Tur att man är föräldraledig, bävar för hur det blir sen när man kanske inte har tid att lägga flera timmar i telefonköer var dag!
Kan nog erkänna att jag med skällt ut stackarn som svarar efter 300 nr i kö.

Kram Sofia