söndag 7 mars 2010

Rapport

Vid 24-tiden inatt hade det fortfarande inte hänt något hos min bror. Som vanligt fick personalen åka hem och lämna honom ensam i en sjukhuskorridor på akutmottagningen. När jag ringde och pratade med sköterskan så hade dom ingen aning om att han behövde ha personal hos sig hela tiden. Jag tror inte att sköterskan ljög för mig men jag är övertygad att dom gör en annorlunda bedömning för att han är utvecklingsstörd. Oavsett vad boendepersonalen säger, hur många gånger jag ringer eller hur många läkarintyg vi ordnar som rekommenderar att han ska ha känd personal med sig så är det lätt att avfärda med att det är en kostnadsfråga.
Den enda informationen som jag kunde få var att han skulle flyttas till vårt hemsjukhus så fort det blev en ledig ambulanstransport. Visst är det sjukt att vi måste åka till grannstaden för att träffa en akutläkare och sedan måste vi ändå åka tillbaka till "vårt" sjukhus för inskrivning, men det är säkert någon smart som räknat på ekonomin kring detta. Det ohumana i hela situationen vill jag inte ens kommentera.

Idag på morgonen så så hade han iallafall fått ett rum på "vårt" sjukhus och någon gång under natten så har han varit på en lungröntgen. Flertalet prover har tagits men som vanligt har de inte hittat någon förklaring till hans försämring. Nu har han en personal hos sig men det kan ändras när som helst eftersom diskussionen om kostnaden inte kommit upp ännu.
Han verkade något piggare nu men det brukar han bli när han får ha personalen hos sig, och i takt med att han blir piggare så vill han naturligtvis dra ur nålen också.

Och Elliot? Jo tack, han är snorig och fin. Vi får väl se vad dom säger imorgon om att söva honom...

3 kommentarer:

Honungspojkens mamma sa...

Oj. Låter som att det är lite mycket på en och samma gång... Hoppas att din bror piggnar till sig snart och att Elliots snuva försvinner fort, fort! Tänker på er.

KRAM

Freja sa...

åh vilken soppa! Hoppas verkligen att det ordnar sig till det bästa för din stackars bror och att Elliot kan opereras!

Prinsmamman sa...

Tack tjejer!
Efter senaste samtalet från min bror så har han blivit lite sämre igen. Magen ställer till det för honom och eftersom han är opererad för tarmvred två gånger redan så kan dom inte göra något mer utan måste sätta en påse på magen om det blir aktuellt med ingrepp. Väntar på svar från magröntgen nu men vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Sover med telefonen under kudden och hoppas natten blir lugn.
Kram på er!