fredag 23 oktober 2009

Fosterdiagnostik

Nu är debatten i full gång igen. Hur mycket vill vi egentligen veta om våra ofödda barn? Är det verkligen det värsta som kan hända att få ett barn med Downs syndrom ? Vilken rätt har vi att avsluta ett liv bara för att det inte passar inom våra ramar? Varför väljer man att avsluta en graviditet, är det för barnets eller föräldrarnas skull? På Aftonbladet.se kan du bland annat läsa detta, detta, och detta.

Dagens fråga är;

Om du fick reda på att ditt barn hade Downs syndrom, skulle du då överväga abort?

när jag läser resultaten så har 81,3 % av läsarna svarat JA på den frågan.

Debatten upprör många av oss och med facit i handen så är jag väldigt, väldigt lycklig över att jag aldrig tvingades till att välja.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag ville heller inte välja, har ju änna hunnit bli 35, kanske du inte hunnit komma upp i denna härliga ålder än, men då är det din tur snart ;0). Men jag valde att avstå från fosterdiagnostik, har arbetat som personlig assistent till en tjej med autism (vilket ju i och för sig inte visar sig i en fosterdiag.) men den kärleken jag såg mellan föräldrar och barn, den skulle inte jag vilja leva utan. Mycket extra blev det förstås med hablitering, känslomässigt, träningar, sorg etc var det. Men ofantligt mycket kärlek!!!
Debatten är svår!

Ha det bra!
Katrin 9B

Titti sa...

Jag var ju lite i den sitsen med Meja. Att jag hade en ökad "risk" för att hon skulle ha Downs, och fick välja om jag ville gå vidare och göra fvp. Men eftersom jag visste att jag inte skulle abortera henne även om hon hade haft det så är mitt svar NEJ! Jag skulle inte överväga att göra abort.

Skalmans mamma sa...

Vi valde och vi valde Emil, trots hans ryggmärgsbråck. Det ångrar jag aldrig!