fredag 26 november 2010

Brunt godis

Det händer mycket nu när det gäller Elliots kommunicerande med oss. Han har lärt sig fler tecken, hittat på ännu fler tecken och han har speedat upp farten ordentligt när han tecknar. Den som inte hinner med eller förstår får skylla sig själv, det är inte hans problem. Ibland får vi fånga honom i farten och försöka bryta ner hans breakdance till ett tecken i taget men oftast så fungerar det faktiskt bra.

Igår var vi ute och handlade kläder och kanske inte så förvånande så tyckte Elliot att det var urtråkigt. När vi kommit ut från tredje butiken så tecknar Elliot; snäll, duktig, brunt godis.

Gult godis har vi lärt oss nu och det handlar naturligtvis om ostbågar men brunt godis hade vi inte hört talas om förrut. "Choklad" tecknar han men vi försökte ändå att fråga om det var choklad han ville ha men det var det inte(!).

Eftersom han faktiskt hade rätt i att han varit både snäll och duktig och vi började bli riktigt nyfikna på vad han ville ha så låt vi oss ledas mot kiosken.

Så, ja.... jag vet inte om det är jättelogiskt men helt fel har han ju inte;


Från och med nu så heter det inte längre grillchips utan - brunt godis!

2 kommentarer:

Till Dig som mamma sa...

Hej!
Vi heter Emma och Josefin och studerar till distriktssköterskor. Vi skriver en magisteruppsats om mammans erfarenheter av stöd i relation till sitt barn med funktionsnedsättning. Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig! josefin.svensson0048@stud.hkr.se
MVH Emma och Josefin

Anonym sa...

hade det varit brun + kaka hade jag iaf gissat på pepparkaka, men brunt, salt, godis är ju jättegott!!