torsdag 28 maj 2009

Helt i onödan

Stackars Lillprinsen som tvingades igenom två stycken fasthållningar för att få droppar i ögonen innan läkaren kunde kolla på honom. Dropparna skulle verka i 45 minuter och eftersom sjukhus är så tråkiga så tog vi med oss farmor som sällskap. När det var läkarens tur att titta så visade Elliot tydligt att han inte tänkte samarbeta.

Van som man är så tog jag ett stadigt tag runt hans armar med ena handen och höll fast hans huvud med den andra. Detta gör naturligtvis jätteont i ett mammahjärta men är tyvärr ett nödvändigt ont om någon ska få undersöka honom. Ögonläkaren som mestadels behandlar samarbetsvilliga patienter ville inte undersöka Elliot alls när han såg hur upprörd han var.

Vi fick alltså åka hem igen. Tänk om han kunde sagt det två timmar tidigare när vi tvingades att hålla fast Elliot första gången för att ge honom droppar. Nu kommer nästa försök till ögonkontroll att göras om 4-5 månader när han har ultraljud på hjärtat nästa gång. Tyvärr så måste vi hålla fast honom även då för att ge honom Dormicum ( lugnande ).
Nu blev det en hel dag och massa otrevligt bråk helt i onödan!

Inga kommentarer: