tisdag 3 mars 2009

Utvärdering

Idag har jag varit hos logopeden med Elliot.
Jag är alltid lika förundrad över all konstiga tester som vår lille prins utsätts för. Idag lade logopeden upp tre saker framför Elliot, en boll, en bil och en docka, sen ber hon Elliot att ge henne dockan. Hallååå! Han är yngst av tre killar!! Även om han skulle kunna köra uteslutningsmetoden så hittar han ingen som helst anledning att ta upp dockan.

Specialpedagogen försökte med ungefär samma sak för ett tag sedan, hon ville att Elliot skulle lägga dockan i sängen för dockan var trött. Elliot kastade dockan i golvet, -nä det small inte. Specialpedagogen gjorde ett försök till, det gjorde Elliot också - det small ändå inte när dockan kastades, urtråkigt!!!
Så idag försöker en annan tant att få honom att leka med dockan men den gick han inte på igen, dockor är tråkiga!!
Med lite styrning i leken så hade han både kammat dockan och tagit på henne skorna innan vi var klara men jag kan inte hjälpa att jag undrar vad logopeden lyckats analysera ut av situationen.

Ge grabben lite Duplo, några bollar, leksaker som smäller och blinkar istället så ska ni få se på lek och kommunikation. En rejäl smäll är det enda som behövs så kan man få både vågen, stående ovationer och gapskratt. Kamma dockan och sätta på henne en mössa, nej tack, det kan kvitta.
Vi trivs jättebra med vår logoped och jag hoppas hon fick med något användbart av dom 40 minuterna som hon filmade och att Elliots "prat"inte överröstade av mitt fniss.

3 kommentarer:

agnespappa sa...

Visst kan dom vara roliga med sina försök till jämställdhet men precis som du säger, grabbar vill att det ska låta. Däremot så hade Agnes det jättetrevligt med dockan hos sin logoped.

Karinko sa...

Haha! Jag är också logoped och förstår att det kan kännas konstigt. Fast det har ingenting med tillkämpad jämlikhet att göra. Vet inte exakt vilket test er logoped gjorde, men det jag gör är normerat på en grupp med barn av båda könen.

Linda sa...

Påminner om Logopeden som sa åt min son att ta bebisdockan ochlägga den i vaggan för att den var trött. Han hade en bebissyster då så han fattade galpooen direkt; tog bebisdockan och höll den mot mammadockans bröst.
Men se det gillade inte logopeden som strängt talade om att det var fel.
Jag håller med sonen - det är inte fel att amma en trött bebis....